Home » Nieuws » Bioaroma Diktadent Tandpasta zonder Fluoride

Bioaroma Diktadent Tandpasta zonder Fluoride

Bioaroma Diktadent tandpasta zonder fluoride: natuurlijke mondverzorging

Bioaroma diktadent tandpasta

De afgelopen jaren doen over fluoride diverse verhalen de ronde. Iedereen vanaf een bepaalde leeftijd  herinnert zich vast nog wel de fluorbehandelingen en de fluortabletjes, die je bij de tandarts kreeg. Fluoride was hét middel om je tanden gezond en sterk te houden. Tevens was het dé manier om gaatjes te voorkomen. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder, hebben verschillende onderzoeken bewezen dat fluoride eigenlijk helemaal niet zo goed is voor je tanden. Volgens een aantal onderzoekers is fluoride zelfs een giftige stof die schadelijk is voor je lichaam en kan het verschillende gezondheidsklachten veroorzaken. Volgens “deskundigen” is de oplossing simpel: slik je tandpasta niet in, maar spuug het uit. Volgens de tegenstanders wordt fluoride echter voor het grootste deel door de slijmvliezen opgenomen, dus is uitspugen niet voldoende. Het is lastig om hierin een standpunt te kiezen, wat is nu wijsheid? Om te kunnen oordelen over de kwaliteit van tandpasta zonder fluoride, is er de Bioaroam Diktdent tandpasta zonder fluoride: natuurlijke mondverzorging.

 

Bioaroma Diktadent tandpasta zonder fluoride: natuurlijke gezonde tanden

Bioaroma Diktadent tandpasta zonder fluoride belooft bij regelmatig gebruik tandplak te verwijderen en tandbederf te voorkomen. Op dat gebied is hij niet dus anders dan een tandpasta met fluoride. Laat ik dan de ingrediënten eens bekijken:

Bioaroma tandpasta zonder fluoride bevat onder meer Xylitol en kiezelzuur, die er samen voor zorgen dat tandplak effectief wordt verwijderd, en beschermen ze de tanden op een natuurlijke manier tegen gaatjes. Salie zorgt voor stralende tanden, terwijl dictamus (dittany)  de weerstand van het tandvlees verbetert en de tanden versterkt.

Bioaroma diktadent tandpasta zonder fluoride

Bioaroma Diktadent tandpasta zonder fluoride: voldoende effectief?

In het begin is het erg wennen om mijn tanden met Bioaroma Diktadent tandpasta zonder fluoride te poetsen. Ik miste toch wel de frisse smaak, en de tandpasta schuimt ook beduidend minder dan de tandpasta die ik gewend ben. Maar zoals zo vaak, waren deze puntjes echt een kwestie van wennen. Al na een paar dagen was ik gewend aan de textuur en de smaak van de tandpasta . Ik gebruikte de Bioaroma tandpasta zonder fluoride gedurende ongeveer 6 weken.. Of de tandpasta van Lavera net zo effectief tegen gaatjes is, is na zo’n korte tijd moeilijk te zeggen. Hiervoor moet je de tandpasta minstens een half jaar of een jaar gebruiken. In gebruik, en qua schoon gevoel van mijn tanden, doet hij echter niet onder voor de gebruikelijke tandpasta, met fluoride. Dat maakt de keuze voor mij wel wat makkelijker, want ik ben in dit geval “better safe than sorry”.

Bioaroma Dikatdent tandpasta

Bioaroma Diktadent kindertandpasta

Bioaroma heeft speciaal voor de kinderen kindertandpasta ontwikkeld en afgestemd op de natuurlijke verzorging van de melktanden en de mondflora van kinderen. De Bioaroma kindertandpasta bevat uitsluitend natuurlijke bestanddelen die de gezondheid niet belasten als er een kleine hoeveelheid tandpasta wordt doorgeslikt. De tandpasta bevat geen fluoride, omdat die voldoende uit voeding kan worden gehaald. Wanneer in individuele situaties het gebruik van fluoride noodzakelijk is kan dit het best met een tandarts worden overlegd.

 

Bioaroma Dikatdent kindertandpasta