Home » Nieuws » De geschiedenis van kruiden en huidverzorging

De geschiedenis van kruiden en huidverzorging

De geschiedenis van de kruiden begint gelijktijdig met de geschiedenis van de beschaving! De oude Egyptenaren gebruikten niet alleen inheemse kruiden, maar importeerden deze ook uit andere landen.

Op verschillende medische papyrus geschriften van de 18de dynastie (1580-1335 v.C.) worden geneeskrachtige kruiden uit Kreta vermeld. Over het algemeen werden Kretenzische kruiden naar Egypte en Midden Oosten geëxporteerd. Afbeeldingen van oogsten van safraan, fascinerende muurschilderingen uit de Minoische tijdperk (2e mil. v.C) en vazen met kruidendecoraties laten ons zien de betekenis van het gebruik van kruiden in het dagelijks leven. De Kretenzische bevolking gebruikte de kruiden niet alleen voor hun gerechten, maar wisten hoe de kruiden te gebruiken om natuurlijke huidverzorgingsproducten en cosmetica te maken.

BioAroma heeft dan ook na lange termijn studies van archeologische vondsten en oude Kretenzische recepten een natuurlijke, biologische,  handgemaakte huidverzorging en cosmetica lijn opgezet met grondstoffen uit de natuurlijke rijkdom van Kreta, waaronder kruiden zoals Diktamos, laudanum, etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *