bioaroma

BioAroma – natuurlijke en biologische huidverzorging

BioAroma is gericht op de wereld van planten en kruiden, met eigen biologische gewassen, distilleerderij voor de productie-distillatie van essentiële / etherische oliën. Sinds 2006 produceert BioAroma natuurlijke en biologische huidverzorging en cosmetica. Tevens heeft het een museum dat open is voor het publiek en kruidentuin in Agios Nikolaos. BioAroma werd opgericht na een lange termijn aan studies van archeologisch vondsten van Minoïsche parfumeurs evenals oude recepten van de grootmoeders van ons eiland, met het oog op de eerste  natuurlijke, biologische, handgemaakte huidverzorging en cosmetica lijn te maken met grondstoffen uit de natuurlijke rijkdom van Kreta, zoals bijenwas, olijfolie, Diktamos , Labdanum , etc.

Het productieproces vindt plaats op de traditionele manier met nieuwe technologieën voor kwaliteitscontrole en veiligheid, zonder gebruik van chemicaliën of conserveringsmiddelen met als resultaat … dat je de producten van Bioaroma zo natuurlijk zijn dat je ze kunt eten.

Kruiden, cosmetica en de Minoërs

De Kretenzische aarde is een botanische paradijs vanwege geschikte klimatologische omstandigheden en de kwaliteit van de bodem. Een feit dat de Minoïers deze rijkdom meer dan 4.500 jaar geleden benutten en uitgroeiden tot de eerste wereldwijde producent van cosmetica door het opstellen van unieke natuurlijke huidverzorging en cosmetica voor het gezicht, plantaardige producten voor het lichaam en natuurlijke haarverzorgingsproducten, zoals: crèmes, zalfjes en oliën. Deze natuurlijke huidverzorgingsproducten werden aan hun koningen aangeboden en ook naar andere landen geëxporteerd .

De meest populaire Minoïsche beroep van die tijd was de fabrikant van parfums, zalven en make-up.

Studies tonen aan dat natuurlijke cosmetica niet alleen bedoeld was om de lichaamsgeuren te verdoezelen, maar waren voor een groot deel gemaakt om seksuele verlangens op te wekken. Zij werden gebruikt als middel om het lichaam te ontspannen en een zacht – erotische tintje zijn de elementen die onze hersenen te stimuleren en omdat, zoals we allemaal weten, sensualiteit van het lichaam wordt verwerkt in de hersenen en om te worden gestimuleerd moet worden versoepeld, sensuele massage oliën spelen Een belangrijke rol in dit proces. Een ander bekend feit is, dat de pre-Griekse woord “Vrenthis”, werd gegeven aan de aromatische olie gewonnen uit een Mandrake.

De kunst van parfumeurs was iets tussen eenvoudige gerechten en echte chemie: Special ambachtslieden vervaardigden cosmetica voor de ogen, wangen en lippen. Vaak is gerefereerd naar de oogleden van La Parisienne van Knossos, een grote godin of priesteres, die de rand van haar oogleden in zwart verfde en met een penseel rood op haar lippen aanbracht.

In cosmetica beschouwden de Minoërs de kruiden Diktamos en Labdanum als de heiligste van de ingrediënten. Diktamos in olijfolie was de hoogste gift aan hun goden en de Labdanum hars was een belangrijke component in hun crèmes, en werd ook gebruikt als wierook.