Home » Nieuws » Bijenwascrèmes

Bijenwascrèmes

Bijenwascrèmes – Natuurlijke huidverzorging en ingrediënten!

Natuurlijke huidverzorging van super ingrediënten

Wij van Biogreece geloven in natuurlijke huidverzorging. Onze Bioaroma bijenwascrèmes verzachten, verzorgen en beschermen. Ze hebben een bijzondere krachtig werking door de pure power en zijn gemaakt van super ingrediënten. De crèmes bestaan uit de rijke en natuurlijke bronnen van bijen die in de bergen grazen. De honing en bijenwas en die de bijen maken, worden verwerkt in de bijencrèmes. De heilzame en verzorgende werking van honing en bijenwas is al sinds Minoïsche tijdperk bekend. Om de bijenwascrèmes een heerlijke geur te geven zijn pure, plantaardige essentiële oliën toegevoegd.

Werking van honing en bijenwas

De kracht Honing

honing

Bijen verzamelen nectar uit bloemen en voegen daar bijzondere werkzame stoffen aan toe zoals enzymen. Hierdoor bevat honing de krachtige werking van bloemen. Honing is een bijzondere complexe samenstelling van 120 belangrijke biologische stoffen. Wat niet kan worden nagemaakt. Daarbij is de werkzame kracht groter dan die van de samenstellende delen. Honing bevat fructose, glucose, sucrose en maltose, mineralen, vitaminen en enzymen. Honing is voor alle huidtypen geschikt. Bij een droge huid houd honing vocht vast en haar bestanddelen voeden de huid. De huid wordt fluweelzacht en fris. Ook voor de jonge huid is honing goed, omdat deze de huid goed verfrist, kalmeert en bovendien antibacterieel werkt. Honing bevat veel milde zuren die van nature ook in het lichaam voorkomen. Omdat de pH-waarde van de huid ook lichtzuur is, kan honing bijdragen tot versterking van de “zuurtebeschermingslaag” van de huid.

Welke huidverzorging bevat honing?

 

De kracht van super ingrediënt Bijenwas

bijenwasBijenwas – bouwstof uit de natuur, wordt door de wasklieren van jonge bijen geproduceerd voor de bouw van raten. Net zoals honing heeft bijenwas therapeutische eigenschappen die heel interessant voor ons zijn. Het is effectief bij de behandeling van kneuzingen, ontstekingen en brandwonden. Nadat de honing is geoogst, wordt de was gesmolten. Omdat bijen altijd nieuwe was produceren, kan de bijenwas worden gebruikt voor de crèmes. Bijenwas is dus een heel belangrijke en vernieuwbare ruwe grondstof uit de natuur. Bijenwas is een uniek product met bijzondere eigenschappen en is niet na te maken, ondanks de ontelbare pogingen van scheikundigen. Bijenwas is een complex geheel van organische verbindingen en bestaat uit Cerin, een mengsel van Cerotine- en Melissinezuur, esters, van meerdere oliezuren, diverse alcoholen en vitamine A. Bijenwas geeft stevigheid en duurzaamheid aan de crème. Door de vitamine A en de antibiotische eigenschappen heeft bijenwas een huid beschermende en vochtvasthoudende werking. Het laat geen kou, nattigheid of wind door. Daardoor houdt bijenwas de lichaamswarmte vast en sluit de huid niet af. De huid blijft ademend.

Welke Tilia huidverzorging bevat bijenwas?

 

De kracht van super ingrediënt Propolis

Propolis is het grote geheim van de bijen. Dankzij propolis hebben de bijenvolken zich miljoenen jaren weten te beschermen tegen allerlei ziekten. Bijen leven immers in volken van 30 à 50000 bijen. Ze zitten in een kleine ruimte opeengepakt. Zonder een behoorlijke bescherming tegen ziektekiemen zou een volk snel ten dode zijn opgeschreven. Het woord propolis stamt uit het Grieks. Het is een samenvoeging van de woorden pro en polis. Pro betekent “ter bescherming van”. Polis betekent “vesting”. Wat propolis dus voor het bijenvolk betekent, wist men rond het begin van onze jaartelling al goed in te schatten: een stof die diende ter bescherming van de woning en zijn bewoners. Propolis is niet de naam voor een bepaalde chemische verbinding, maar een mengsel van een kleine 100 verschillende stoffen. Propolis wordt door bijen gemaakt uit harsen en sappen van de knoppen van bomen. Op ingenieuze wijze maken bijen zo gebruik van de natuurlijke stoffen die bomen beschermen tegen diverse ziekten. Door zijn veelheid aan verschillende bestanddelen heeft propolis een uitgebreid scala van eigenschappen. Sinds de oudheid wordt propolis gebruikt door de mens. Door de schimmelwerende en antiseptische eigenschappen is propolis een nuttig middel bij lichte huidklachten.