Home » Nieuws » Etherische oliën

Etherische oliën

Alle Aromatische oliën, meestal etherische of essentiële oliën genoemd, van Bioaroma kunnen op verschillende wijzen worden toegepast, hetzij alleen of gecombineerd. De productie methode, die wordt gebruikt, maakt ze volkomen onschadelijk. Van de teelt tot aan de distillatie wordt het proces door de zuiverheid bepaald.

De essentiële oliën variëren, afhankelijk van de eigenschappen en toepassing. Zij worden geëxtraheerd door het destillatieproces uit aromatische planten of kruiden die gewoonlijk ​​dezelfde naam draagt. Elke plant bevat verschillende eigenschappen die worden bewaard in de essentiële olie, die wordt gecreëerd door de destillatie.

De etherische oliën uit de natuur (samen met hun nevenstoffen) worden al duizenden jaren gebruikt door de mens als geurstof of om kwalen te behandelen. Aan de vele etherische oliën zijn specifieke werkingen toegeschreven. De aromatherapie is hierop gebaseerd. Een ziekte wordt behandeld door de patiënt bloot te stellen aan flinke concentraties etherische oliën, vaak als damp opgenomen of als onderdeel van een zalf. Ook wordt aan etherische oliën vaak gemoedsverbeterende eigenschappen toegeschreven.

 

Klik hier voor meer informatie over het gebruik van essentiële oliën

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *