Home » Nieuws » 4 voordelen van mandarijn etherische olie

4 voordelen van mandarijn etherische olie

De mandarijn (etherische olie) is de zoetste citrusvrucht dat in november massaal geoogst wordt. Tijdens Chinees Nieuwjaar is het een belangrijk symbool, het vertegenwoordigt overvloed en geluk.

De etherische olie van mandarijn is mild, zoet en kalmerend. Koud geperst uit de schil, bestaat mandarijnolie uit d-Limoneen, gamma-Terpinene, alpha en beta Pinene en Myrcene. Deze actieve bestanddelen hebben veel voordelen voor een goede gezondheid.

Mandarijn etherische olie - de 4 voordelen

Kalmerende effecten

De mandarijn is de zoetste citrusvrucht dat in november massaal .geoogst wordt. Tijdens Chinees Nieuwjaar is het een belangrijk symbool, het vertegenwoordigt overvloed en geluk.

De mandarijn etherische olie is mild, zoet en kalmerend. Koud geperst uit de schil, bestaat mandarijnolie uit d-Limoneen, gamma-Terpinene, alpha en beta Pinene en Myrcene. Deze actieve bestanddelen hebben veel voordelen voor een goede gezondheid.

Verlichting van pijn en misselijkheid

Samen met lavendel, gember en zoete marjolein, werd
aromatherapie van etherische olie van mandarijn toegediend aan meer dan 30.000
ziekenhuispatiënten in een observationeel onderzoek uit 2016 .

Na het inhaleren van een of een combinatie van deze oliën meldden patiënten verbeteringen in pijn, misselijkheid en angst. Van de drie oliën viel vooral mandarijn op vanwege het vermogen om sterke post-operatieve pijnverlichting te bieden.  Naast het verlichten van angst, blijkt mandarijnolie ook zeer effectief te zijn tegen misselijkheid.

Mandarijn etherische olie

Anti-aging

Mandarijn etherische olie is een waardevolle bron van antioxidanten. Bovendien blijkt het vrije radicalen te neutraliseren die cellen in het lichaam beschadigen. Het werkt net zo effectief als vitamine C en is een natuurlijke remedie tegen ouderdomsziekten en uiterlijke tekenen van veroudering. In tegenstelling tot andere citrusoliën is mandarijnolie niet fototoxisch, dus het is veilig om op de huid te gebruiken vóór blootstelling aan zonlicht.

Ontstekingsremmend

Het hoofdbestanddeel van mandarijn etherische olie is d-Limoneen, dat ongeveer 75% van zijn chemische samenstelling uitmaakt. D-Limoneen heeft veel gezondheidsvoordelen, niet in het minst de krachtige ontstekingsremmende effecten.

Chronische ontsteking wordt door onderzoekers beschouwd als de mogelijke oorzaak van veroudering zelf. Als we jong zijn, zijn ontstekingsmoleculen een reactie op infectie of trauma, naar gebieden van het lichaam gestuurd om weefsel te repareren en ziekteverwekkers te vernietigen.

Naarmate we ouder worden, kan deze pro-inflammatoire reactie weefsels en organen beschadigen, DNA-structuren veranderen en oxidatieve stress in het proces verhogen, waardoor we openstaan ​​voor het verwerven van een verscheidenheid aan uiteenlopende aandoeningen zoals kanker, dementie en hart- en vaatziekten.

Door d-limoneen af ​​te zetten tegen verschillende pro-inflammatoire cytokines, ontdekten onderzoekers dat het de expressie remde van verschillende eiwitten en enzymen die verband houden met chronische ontsteking, waaronder COX-2 , TNF alpha , iNOS , interleukin 1 beta en interleukin 6.

Wil je meer informatie over mandarijnolie?

Meer dan 1000 mensen hebben dit product reeds aangeschaft!

Wat vind jij over het algemeen van etherische oliën? Wat voor voordelen ken jij nog van de mandarijn etherische olie? Deel je reactie onder dit artikel om ook anderen te inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *