Home » Nieuws » Hoe maak je Spirulina gezichtsmasker voor zuivere huid

Hoe maak je Spirulina gezichtsmasker voor zuivere huid

Spirulina gezichtsmasker voor zuivere huid maken? Hier lees je hoe je je eigen Spirulina gezichtsmasker kunt maken.

spirulina gezichtsmasker

Groen zijn in je gezicht is meestal geen goed teken, maar als je een groene voedende spirulina-gezichtsmasker gebruikt, is dat wel zo.

Spirulina is een zeer gezond voedingsmiddel, die heel erg gezond is voor de innerlijke conditie van het lichaam.

Daarbij is het ook super gezond voor de conditie van je huid. Een Spirulina gezichtsmasker maakt de huid stralend en fris. Het is geweldig voor alle huidtypen, van acne, tot gevoelig, tot droog.

Een gezichtsmasker, bestaande uit Sprirulina, honing, yoghurt en etherische olie, is vrij makkelijk te maken, die zich perfect leent voor een extra doordeweekse verwennerij!

Spirulina

Spirulina ruikt misschien een beetje funky, maar het is wel één van de gezondste superfoods. Het is rijk aan eiwitten, ijzer, antioxidanten, magnesium en b-vitamines om er maar een paar te noemen.

Het heeft meer dan 26 keer de hoeveelheid calcium die in melk wordt aangetroffen. je kunt Spirulina als het meest voedzame voedsel op aarde beschouwen. Het is een bron van anti-oxdianten die veroudering en rimpels tegengaan.

Een Spirulina gezichtsmasker voor je gezicht geeft je huid echt een boost aan voedingsstoffen voor een gezondere, beter uitziende huid. Bovendien is het ook echt geweldig voor acne gevoelige huid.

Honing

Je kan rauwe honing kan voor talloze toepassingen gebruiken, wat het niet mogelijk maakt om dit in slechts één alinea samen te vatten. Honing verzacht en regenereert de huid en wordt zelfs gebruikt om brandwonden te genezen.

De natuurlijke antibacteriële eigenschappen maken het ideaal om je huid te reinigen en te laten stralen. Het werkt ook als een vochtinbrengende crème om de huid zacht en soepel te houden.

Yoghurt

Yoghurt is vooral om te eten. Maar je kunt het ook op je huid smeren! Het zit vol met gezonde probiotica, die ook voedzaam zijn voor je huid. Yoghurt bevat van nature melkzuur, een alfa-hydroxyzuur dat dode huidcellen op natuurlijke wijze exfolieert.

Door het op je gezicht te smeren krijg je een frisse en gezonde huid en verminderen je rimpels en gaat het vroegtijdige veroudering tegen.

Etherische oliën

Er zijn zoveel verschillende etherischee oliën, met zoveel verschillende toepassingen. Sommige etherische oliën kunnen echter de gevoelige huid op het gezicht irriteren. Kies daarom zorgvuldig je etherische oliën uit en gebruik indien nodig een basisolie.

Enkele favorieten om de huid te verbeteren zijn roos , citroen en lavendel . Deze etherische oliën helpen de huid te herstellen en verjongen en bestrijden ook een verouderende huid.

De Spirulina in de gezichtsmasker ruikt een beetje sterk, dus de etherische olie helpt niet alleen je huid te verbeteren, maar geeft het gezichtsmasker ook een aangename geur.

spirulina gezichtsmasker

Hoe maak je een Spirulina gezichtsmasker:

ingrediënten:

  • ¾ theelepel spirulina (druk 2 tabletten fijn met lepel)
  • 1 theelepel rauwe honing
  • 1 theelepel gewone, ongezoete yoghurt
  • 1 druppel lavendel (of roos of citroen )

Benodigdheden:

  • Lepel of spatel
  • Maatlepels
  • Kleine glazen kom

Instructies:

  1. Doe alle ingrediënten in een kleine glazen kom. Meng en roer alles goed door elkaar.
  2. Breng het masker met je vingertoppen royaal aan op je gezicht. Vermijd het gebied rondom je ogen. Je kunt hiervoor ook een foundationpenseel gebruiken voor het gelijkmatig aanbrengen van de gezichtsmasker.
  3. Laat de masker zo'n 10 tot 15 minuten drogen.
  4. Spoel daarna af met warm water en vervolg je huidverzorgingsritueel zoals normaal.

Deze Spirulina gezichtsmasker is genoeg om 2 keer te gebruiken. Bewaar het gedurende 2 dagen in de koelkast, laat het op kamertemperatuur komen voordat je het opnieuw gebruikt, omdat de honing kan uitharden.

Spirulina Line kant en klare cosmetica

Door de alledaagse drukt, werken, kinderen verzorgen, kan het zijn dat geen tijd hebt om je eigen gezichtsmaskers te maken.

Gelukkig bestaan er voldoende natuurlijke huidverzorgingsproducten op de markt en hoef je zelf niet aan de slag te gaan.

Spirulina Line is een huidverzorgingsmerk met als basis onder andere etherische oliën van roos en biologische Spirulina.

Wil je meer informatie over Spirulina Line?

Meer dan 1000 mensen hebben dit product reeds aangeschaft!

Wat vind jij van zelfgemaakte gezichtsmaskers? Wat voor gezichtsmasker maak jij zelf? Deel je reactie onder dit artikel om ook anderen te inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *