Home » Nieuws » Massage olie maken voor ontspanningsmassage

Massage olie maken voor ontspanningsmassage

Op zoek naar informatie over ontspanningsmassage met de zelfgemaakte massage olie? Lees hier de informatie over zelf maken van massage olie en het geven en ontvangen van ontspanningsmassage.

massage olie

Wat is nog heerlijker na een drukken dag of werkweek om qualitytime voor elkaar te hebben met ontspanningsmassage. Het geven van een simpele massage is geen rocket science.

Met wat zacht kneden en wrijven kom je al een heel eind. Het kan zowel leuk zijn als helpen om je in de kunst van het masseren te verdiepen. Er zijn genoeg eenvoudige manieren om niet alleen de massage zelf, maar ook de gehele ervaring te verbeteren.

Bij het geven van massage hoort natuurlijk de massage olie. Er zijn diverse soorten massage oliën. Je kunt uiteraard kiezen om kant-en-klare massage olie te kopen.

Daarnaast kun je ook je eigen massage olie maken. Dit hoeft niet duur of lastig te zijn. Welke olie kun je nu het beste kiezen voor het geven van jouw massages?

Zo lees je in dit artikel waar je op moet letten bij het kiezen van massageolie voor ontspanningsmassages. Ook geven we enkele tips voor verschillende soorten massageolie die je zou kunnen gebruiken.

 

Hoe maak je zelf massage olie?

Alvorens je eigen massage olie te maken is het belangrijk dat je de juiste basis olie of oliën gaat gebruiken. Een basisolie is een vette, plantaardige olie die veel overeenkomsten vertoont met huidvet, waarbij de etherische olie goed is opgelost. Tevens blijft je huid soepel en in mooie conditie bij regelmatig gebruik. Let op: Een goede bereidingswijze is van belang, waarbij de etherische olie die je toevoegt echt is en niet chemisch nagemaakt.

Dit zijn enkele basisoliën

Amandelolie

– Universele olie.
– Geschikt voor alle huidtypes.
– Rijk aan vitamine A en E.

 

Avocado olie

– Geschikt voor de droge huid.
– Reguleert het vochtgehalte.
– Celopbouwend en regenererend.
– Is rijk aan vitamine A, B, C en E en aminozuren.

Jojoba olie

– Enorm voedend voor de huid en vocht regulerend.
– Herstellende en heilzame huidverzorging.
– Helpt bij acné; het remt de talgproductie.

Wanneer je een massage olie met etherische olie wilt maken kun je het beste 18-22 druppels toevoegen per 150 ml plantaardige basisolie. Uiteraard is het stukken goedkoper om grote hoeveelheid te maken en deze te verdelen in kleinere flesjes. Zelfgemaakte massage olie blijft ongeveer 1 jaar goed. Je kunt je basisolie mengen met de volgende etherische olie.

 • zorg dat alles, de basis olie, etherische oliën en de fles, op kamertemperatuur is en dat de fles steriel is en goed droog is.
 • doe nauwkeurig met een pipet eerst de etherische oliën in de fles.
 • giet vervolgens de basisolie in de fles en zorg dat er 2-4 cm. ruimte overblijft onder de dop. Ga Niet schudden!!
 • plaats de fles met olie in de koelkast, zodat deze op een temperatuur van 3-6 gr. C. komt. Onder 3 graden C. gaat de olie schiften (je ziet dan vlokjes in de olie). Als dat gebeurt is de olie eigenlijk al verpest en kan je het beste deze weggooien.
 • haal de olie uit de koelkast en zet deze in het zonlicht op kamertemperatuur voor 24 uur. De olie is nu klaar voor gebruik!

Enkele recepten

 • 100ml jojobaolie
 • 5 druppels sandelhout etherische olie
 • 2 druppels ylang ylang etherische olie
 • 2 druppels patchouli etherische olie

Massage geven / ontvangen

Wie vind een massage nou niet lekker. Hier lees je enkele tips voor het ontvangen of geven van een ultieme massage:

 • Zorg dat je een ontspannen sfeer creëert bij het geven van een massage
 • Zorg dat je als masseur ook ontspannen en ‘in the moment’ bent
 • Zorg dat je een goede kamertemperatuur hebt
 • Gebruik goede, natuurlijke massage olie
 • Gebruik de juiste ontspanningsmassage technieken
  • draai met je duimen in rondjes tussen de schouderbladen . Beweeg elke duim om en om. Dus eerst de ene duim en dan de andere duim.
  • Ga met beide handen vanaf de schouder langs de arm een stukje naar beneden. Rondom je oksels zitten de lymfeklieren en daar gemasseerd worden kan als aangenaam ervaren worden.
  • De oorlel is bij veel mensen ook gevoelig. Je neemt de oorlel tussen duim en wijsvinger en beweegt je duim steeds herhaaldelijk naar beneden.
  • Zet je tien vingertoppen op het hoofd en draai al je vingers in kleine rondjes
   De enkel is ook een gewilde plek. Zet je hand er op en maak er rondjes om heen. Geef druk van onder aan de voet naar boven toe.

Goede massage dankzij de Massage voor Dummies

Je weet niet alles over een massage. Je kent wat tips over het geven van massage.

Eén van de beste en simpelste methoden om een goede massage te geven , vind je in het boek Massage voor dummies.

‘Massage voor Dummies’ is een heldere gids over alle facetten van het masseren. Het besteedt aandacht aan verschillende vormen van massage.

…Dank voor het lezen, hoop dat je een keuze hebt kunnen maken en zo niet? Laat dan je reactie hier achter zodat ik je meer advies kan geven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *